dimecres, 16 de març del 2011

Reflexió final

Al final del curs, el professorat havia de fer una darrera activitat que no consistia en cap nova eina ni la seva aplicació a l'aula, sinó en una reflexió sobre l'experiència d'aprenentatge viscuda. Es tracatava de tancar en un moment donat un procés d'aprenentatge amb una reflexió final sobre el procés viscut des del punt inicial fins al punt final.

I el professorat ha coincidit amb un argument: valia la pena, tot i l'esforç i temps que requeria. La sensació majoritària en iniciar el curs era bàsicament, de desconcert davant la tasca que pareixia molt grossa i sobretot, davant el repte d'haver de treballar amb l'alumnat el contingut del curs.

Un gran repte teníem per endavant: aprendre a usar una eina, observar i analitzar les possibilitats que té per a l'educació i ràpidament, atrevir-se amb la seva implementació a l'aula. Afortunadament, molts i moltes no varen renunciar al repte, i varen acabar el curs amb èxit i la satisfacció que dóna haver fet una bona feina.

Aquí, recollim algunes de les valoracions que s'han fet per tancar el curs:

Educació analògica o Educació 2.0 ?
Punt i final. Activitat 6
Reflexió final
Activitat 6
Reflexió final
Reflexions sobre el curs i aplicacions didàctiques
L'area de llengua i les TIC (reflexió final)

Esperam que a partir d'ara que ha acabat aquest curs de Formació a Distància amb tants bons resultats, segueixi treballant d'aquesta nova manera: la llengua amb les TIC, per donar el vertader protagonisme de l'aprenenatge a qui el mereix, l'aprenent.

Un honor per a tot l'equip haver treballat amb valtros.... Seguirem en contacte a través dels nostres blocs, ara ja portafolis electrònics que donen evidència de la bona feina feta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada